Sierra de las Nieves…

Sierra de las Nieves foto David García Rodriguez

Spanje krijgt er een nieuw nationaal park bij. Het wordt het 16de nationale park in het land.

Het gloednieuwe nationale park, Sierra de las Nieves, ligt in het zuiden van Spanje, in de provincie Andalusië tussen de steden Málaga en Ronda.


Een van de redenen daarvoor is de Spaanse zilverspar (pinsapos) die alleen in dit deel van Spanje voorkomt. 65 procent van alle Spaanse zilversparren groeit in dit nieuwe nationale park. Dieren die er leven zijn onder andere moefflons, ibex, reeën, herten, otters, wilde zwijnen, marters, mangoesten, roofvogels zoals de steenarend en talloze andere vogelsoorten waardoor het een paradijs voor vogelaars is.

Het letterlijke hoogtepunt van het park is de 1919 meter hoge La Torrecilla. Je kan de top bereiken na een wandeling van zo’n drie uur. In het park kan je juist ook onder de grond duiken: je vindt er enkele van de diepste grotte in Europa. Ook zijn er enkele interessante historische sites te zien: de resten van oude forten en van nederzettingen uit de tijd van de Feniciërs.

Sierra de las Nieves National Park heeft een oppervlakte van 230 vierkante kilometer en binnen het park liggen geen dorpen of steden. Wel liggen er rondom het park enkele mooie dorpjes: Tolox, Istán, El Burgo en Yunquera.

Dat het gebied nu de status van nationaal park krijgt, wil niet zeggen dat er geen verdere ontwikkeling plaats zal vinden. Integendeel: er zullen meer faciliteiten voor toeristen komen zoals bezoekerscentra, wandel- en fietspaden en accomodatie. De opbrengsten van het toerisme zullen grotendeels ten goede komen aan de lokale bewoners.

Veel wandel plezier met de groetjes van de Grumpy Old Women. Olé José 😎💃🏻

http://www.casa-mimosa.com

Source : Maaike Schwering – Knack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.