De Grumpy Old Women naar Bullas…

Onze goede vrienden Anke en Aart baten daar een B&B uit. Eigenlijk een beetje schandalig dat we er nu pas naar toe zijn gegaan. Maar zoals jullie waarschijnlijk ook wel weten de tijd vliegt en er zijn altijd andere projecten.

Het is op anderhalf uur rijden van ons. Maar we rijden zo een heel ander landschap in. Het oogt een beetje desolaat maar als je beter kijkt is dat helemaal niet waar. De vele historische stadjes volgen mekaar op en zo word je wel getriggerd om deze streek toch eens meer te komen bezoeken. Met als uitvalsbasis de B&B Anke y Aart.

Om te beginnen natuurlijk Bullas. Het ligt aan de Costa Dorada en staat bekend voor het lekkere eten en de bodegas. Dus hier waren wij zeker al op ons plaats. Ook hier watervallen ‘Salto del Usero’ deze hebben we nu niet bezocht, we moesten teveel bijpraten.

Salto del Usero

Caravaca de la Cruz is ook vlakbij. Deze historische stad met haar Baseliek – Santuario de la Vera Cruz. Maar ook het feest van de Caballos de vino moet zeer indrukwekkend zijn. Meer info : http://www.turismocaravaca.com/es/

Caravaca de la Cruz
Caballos de los Vinos

Het speciale aan de B&B bij Anke y Aart is om te beginnen de spectaculaire ligging. Helemaal de natuur in. Je kan ‘als je geluk hebt’ hier steenbokken – everzwijnen – vossen spotten. Ons Birgitje had geluk dat ze de steenarend heeft kunnen zien. Het is een koppeltje en hebben op de moment een kuiken. Aart kan je voorzien van alle informatie – heerlijk om te zien en horen hoe hij gefascineerd is door de natuur rondom hun plekje.

De Steenarend

Hij neemt je met alle plezier mee het bos in, dit samen met hun zalige hond Bariz. Op zoek naar dieren maar ook de kruiden die overal groeien en de geur aan het bos geven. Ze hebben van de onderbouw een prachtige authentieke keuken gemaakt met een bbq op hout – hoe alleen de Spanjaarden die kunnen bouwen. Dus kan je gemakkelijk de kruiden gebruiken die je met de wandeling gevonden hebt.

Maar daar stopt het niet mee. Anke Y Aart geven ook workshops beeldhouwen. Je kan je helemaal uitleven op het marmer dat volgens mij ook zeer therapeutisch werkt. In hun tuin vind je de prachtige beelden en het afval wordt gebruikt in de plantenpotten om niet uit te drogen. Over duurzaamheid gepraat.

We hebben genoten van ons kort verblijf en gaan zeker terug vooral omdat er zoveel te zien en beleven valt in de buurt. Dus een perfecte uitvalsbasis voor uitstappen.

Geniet van onze fotoreportage. Zoals steeds weer super gedaan van ons Birgitje.

www.ankeyaart.com

www.casa-mimosa.com

2 gedachten over “De Grumpy Old Women naar Bullas…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.