Nonna’s recepten – Spaghetti met rauwe tomatensaus…

Van ons Valerie heb ik dit ongelofelijk heerlijk kookboekje gekregen. ‘Koken con Amore’ van Sophia Loren. De titel alleen al.

Ik ben nu wel op zoek naar het originele kookboek van haar. 🙂  Ik begin er altijd eerst in te lezen zoals je met een gewoon boek zou doen.  Als ik de tussenstukjes en de recepten doorneem  is het voor mij belangrijk dat het recept in mijn hoofd al is klaargemaakt. Dan pas kan ik beginnen met koken.

Het eerste recept waar ik nieuwsgierig naar was en wat ook direkt in mijn hoofd zat, met een paar persoonlijke aanpassingen is “spaghetti met rauwe tomatensaus”. Heel simpel  maar het moet wel 24 uur marineren. Hopelijk hebben jullie het geduld om eraf te blijven. 🙂

Ingrediënten voor 6 personen.

1 kg niet te rijpe tomaten – 2 uien en 2 lente uitjes – 100 gr ontpitte groene en zwarte olijven – 100 gr kappertjes – 2 teentjes knoflook – geraspte Parmezaanse kaas – oregano – peterselie – olijfolie – 600 gr spaghetti – zout of en peper. Ik heb er mijn eigen zout en kruidenmix gebruikt.

Doe in een schaal de in plakjes gesneden tomaten, fijn gesnipperde uien, in stukjes gesneden olijven, kappertjes, zout en peper, flink wat oregano, 1 of 2 handenvol fijngehakte peterselie en de hele maar geplette knoflookteentjes. Overgiet met de olijfolie en laat het 24 uur staan.

Haal je schaal op tijd uit de koelkast zodat de rauwe tomatensaus op kamer temperatuur is en serveer hem nu met de spaghetti die u zojuist ‘al dente’ hebt gekookt. Bestrooi de spaghetti met een flinke hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas en that’s it.

Dit recept is zo simpel maar al die smaken en vooral het geduldig wachten maken van dit gerecht een smaakbom.

Source : Koken con amore – Sophia Loren

www.casa-mimosa.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.