Nonna’s recepten – Chili olie…

Volgens Sergio Herman zijn verse chilipepers niet te vertrouwen. Omdat de

ene peper de andere niet is, is de pittigheid van een verse chili altijd een gok.

Daarom gebruik dan deze olie want na 1 keer proeven weet je exact hoe

scherp hij is en kom je niet voor verassingen te staan.

Hij is heerlijk over pizza, over pasta, over een gebakken ei enz.

Ingrediënten :

20 kleine chilipepers

12 gedroogde chilipepers

2 el chilivlokken

6 tenen paarse knoflook

750 ml olijfolie

Zo ga je te werk.

Doe de kleine chilipepers, gedroogde chilipepers en chili vlokken in een pan.

Snijd de ongepelde knoflook tenen in tweeën en voeg toe aan de pepers.

Doe de olijfolie erbij en verhit het geheel circa 5 minuten zodat de smaken

zich mooi kunnen mengen.

Zeef de olie. Doe de kleine chilipepers en de gedroogde chilipepers, de

chilivlokken en de knoflook in een mooie fles. Voeg de warme olie toe en laat

minstens een nacht trekken.

Het hoedje maakt het af.

Deze olie wordt lekkerder naarmate hij langer staat.

Source : Sergio Herman en Foto’s Kris Vlegels

www.casa-mimosa.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.